Pescuitul la fundul apei: particularitatile sale si lucrurile pe care vei fi nevoit sa le ai in vedere

Pentru multi pescari, pescuitul la fundul apei reprezinta o experienta un pic de diferita fata de pescuitul de baza. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in acea zona, exista anumite aspecte care difera fata de zonele de mijloc sau apropiate de suprafata apei, unde pescuitul se desfasoara destul de simplu.

 

Intelegerea modului in care se desfasoara pescuitul la fundul apei presupune cunoasterea exacta a instrumentelor, momelilor, locatiilor si speciilor care pot fi capturate in acest context. 

Particularitatile pescuitului la fundul apei

Chiar daca are cateva particularitati, pescuitul la fundul apei poate deveni, dupa ce capeti experienta, atat simplu, cat si eficient. Dupa cum spune si numele, pescuitul la fundul apei presupune coborarea carligului cat mai aproape de fundul apei, folosindu-se anumite tipuri de momeala vie sau macar naturala.

 

Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestui tip de pescuit este faptul ca poate fi practicat in mai multe moduri, atat in apa dulce, cat si in apa sarata. In functie de apa aleasa de pescar si de speciile de pesti vizate, este necesara utilizarea unor momeli si abordari diferite. Pentru mai multe informatii despre momeli, poti consulta ghidul de pe blogul nostru. 

Unde se poate practica pescuitul la fundul apei?

Pescuitul la fundul apei poate fi practicat atat in zona marilor, cat si in zona oceanelor sau a apelor dulci. Specialistii spun ca fundul oceanului este un loc excelent pentru pescuit, deoarece aici se aduna multe specii de pesti si vietati marine in cautarea unui adapost si a resurselor de hrana. De asemenea, se pot gasi si pe fundul apelor dulci o varietate de pesti. 

Cu toate acestea, speciile difera in functie de adancimea apelor.

Care sunt cele mai intalnite specii de pesti atunci cand se pescuieste la fundul apei?

In zonele adanci, pestii isi pot gasi hrana cu mult mai multa usurinta. Acest lucru inseamna ca se pot pescui si pesti de dimensiuni mici, dar si de dimensiuni mari, mai exact, rapitori care sunt atrasi de cei dintai. De exemplu, in ape dulci se pot pescui la fund specii precum crapul sau bibanul.

Ce echipament este necesar pentru a putea pescui la fundul apei?

In ceea ce priveste echipamentul de pescuit, cele mai importante accesorii sunt un fir lung, o momeala atractiva si o pluta evidenta. In acest fel, momeala ajunge cat mai jos, iar pestii sunt mai usor de atras. Alte echipamente sunt doar suplimentare, fiind alese in functie de conditiile meteorologice.

Ce trebuie sa ai in vedere pentru o partida reusita de pescuit la fundul apei?

Cu toate acestea, exista cateva aspecte specifice pescuitului la fundului apei si o serie de metode care se pot aplica in acest caz pentru rezultate mai bune si capturi semnificative. Asimilarea acestora ajuta pescarii, indiferent de pregatire, sa-si ia masurile corespunzatoare atunci cand vor sa captureze pesti din zonele mai adanci ale apelor. In plus, ele pot fi folosite si pentru a diversifica speciile de pesti vizate.

  • Evita supraincarcarea carligului cu momeala

Momeala trebuie asigurata intr-o cantitate corespunzatoare, dar nu trebuie depasita. Nu este necesar sa incarci carligul, deoarece nu va mai putea sustine momeala in mod corespunzator. Acest lucru le-ar permite pestilor sa o muste atunci cand se desprinde de pe carlig.

  •  Faramiteaza momeala

Pentru a fi mai atragatoare si usor de muscat, momeala trebuie sa fie in bucati mici. In acest fel, este mai probabil ca pestii sa fie ademeniti de ea.

  • Nu exagera cu timpul petrecut la pescuit

Chiar daca pescuitul ar trebui sa fie o activitate placuta, in cazul in care rezultatele intarzie sa apara, este important pentru pescari sa incerce in alta zi, cand este mai probabil sa aiba parte de capturile pe care le asteapta.

Prin urmare, pescuitul la fundul apei poate oferi rezultate mai mult decat multumitoare, atat timp cat ai in vedere particularitatile sale si urmezi o serie de sfaturi foarte importante.

 

Sursa foto: Envato.com

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *