Street fishing

Campionatul National de Street Fishing

Este unul dintre evenimentele de spinnning care a avut o evolutie rapida si a urcat in preferintele pescarilor. Un campionat care, mai nou, te poate duce la campionatul mondial de Street Fishing iar pentru mine a devenit un obiectiv lotul national al Romaniei.

 

Desi este un drum lung, cu multe concursuri si una sau doua finale grele, pentru mine orice concurs incepe  intotdeauna cu antrenamentul, obligatoriu.

 

Pentru etapa de la Oradea am ales sa imbin relaxarea cu antrenamentul si sa ies in fiecare seara, dupa serviciu, cate o ora sau doua pe raul Cris Repede.

 

In concursurile de Street punctează cei mai mari 10 pesti. Strategia mea a constat in a încerca sa aflu care este pestele ce predomina in raul pe care urma sa pescuiesc. De obicei era bibanul, in cazul nostru bibanul de talie mica. Odata stabilit pestele ținta am incercat sa imi adaptez un combo perfect pentru a prinde bibanii. Lanseta trebuie sa fie una senzitiva, ușoară si nu foarte scurta, sa zicem un minim de 210 cm.

 

Am ales o lanseta din gama UL, un Major Craft Crostage Mebaru, cu varf solid. O lanseta potrivita pescuitului de finete cu jiguri.

www.fishingmall.ro/ro/products/lanseta-major-craft-crostage-mebaru-s732ul-solid-tip-crx-s732ul

 

Mulineta trebuie sa vina in completarea lansetei, minim o mulineta de clasa medie, care sa ruleze fin si sa aibe rezistenta in timp. O investitie intr-o mulineta de calitate inseamna o siguranta pe termen lung. O mulineta deja consacrata, pe care o apreciez, este Daiwa Prorex, pe care o incarc cu un fir textil mătăsos și subțire (0.04-0.10) si un inaintas de un fluorocarbon de (0.16-0.18)

 

Pentru mine, un concurs are mai multe obiective si o constanta, adunarea continua de informatii.

 

Primul obiectiv al concursului este de a prinde cei 10 pesti punctabili, asa ca focusul meu este sa pescuiesc specia cu cea mai mare densitate (bibanul). Cu cat imi ating primul obiectiv mai repede cu atat pot trece la al doilea. Voi pescui in locurile care au dat pesti in timpul antrenamentelor si voi incerca sa pescuiesc o suprafata cat mai mare de apa si cat mai multe locuri. De multe ori sunt nevoit sa alerg pentru a nu pierde mult timp intre locurile de pescuit.

 

Al doi-lea obiectiv consta in a face “upgrade” la pestii deja prinsi, desigur, daca acest lucru este posibil.

Daca anumite locuri pescuite au produs bibani mai mari decat cei mai mici bibani pe care i-am punctat, voi reveni pe acele locuri si voi incerca sa inlocuiesc pestii micii cu pesti mai mari, fiecare centimetru contand la final.

 

Cresteara graduala a marimii gumei sau nalucii, schimbarea gramajului sau a adancimii la care pescuiesti pot aduce pesti mai mari.

 

Al 3-lea nivel consta in a adauga 1-2 pesti valorosi. Stiuca, avat, clean sau salau, pesti care de obicei vin cu mai multi centimetrii si aduc mai multe puncte. Primul pe lista este de obicei cleanul, cel mai activ si de cele mai multe ori cel mai usor de prins dintre speciile de mai sus. Cleanul il pescuiesc ocazional si in prima etapa a concursului, atunci cand pescuiesc la biban si observ activitate in apa. Stiuca si salaul raman ca specii de seara, le voi cauta in ultima ora de concurs si reprezinta pentru mine un bonus.

 

Constanta unui concurs este sa fii atent la ce se intampla cu restul concurentilor si sa te adaptezi in cazul in care specia ta tinta nu raspunde sau in cazul in care se prind constant pesti de talie. Este mai important sa prinzi 10 bibani de 15 cm decat doua stiuci de 60.

Attila Kerekes, Consultant FishingMall Romania

Arata-le si prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *