Topul celor mai bune sonare pentru pescarii profesionisti si amatori in aceeasi masura cuprinde informatii utile pe care orice persoana pasionata de pescuit trebuie sa le cunoasca! Aceasta activitate va deveni mult mai placuta, dar si mai eficienta cu ajutorul device-urilor adecvate!
Cele mai bune sonare – TOP 3
Vrei sa stii care sunt recomandarile pentru un sonar de pescuit? Mai jos vei descoperii TOP 3 produse pe care orice pescar isi va dori sa le aiba!
SONAR HUMMINBIRD HELIX 7 CHIRP DI G2 | Fishfinder BC151 | SONAR WIFI SMART ENERGO TEAM OUTDOOR LUCKY LAKER | |
CARACTERISTICI | -diagonala: 17,78 cm; -rezolutie: 800 x 480 pixeli; -display: Color TFT; -sonar Standard: CHIRP / Down Imaging / DualBeam PLUS; -con de semnal standard: 16°, 28°, 45° & 75° @ -10db; -frecventa standard: 200/455/455/800 kHz; -putere RMS: 1000W; -putere Peak to Peak: 8000W; -adancime maxima 762m; -senzor temperatura: integrat; | -frecventa conexiune wireless de 2,4 GHz stabila; -8x baterii reincarcabile pentru ecran si incarcator incluse; -interval de 300 de metri; -20 de canale; -adancime 40 de metri; -suport multilingv; -indicarea pestilor; -indicarea bateriei; | -compatibil cu dispozitive mobile Android sau IOS; -tip conexiune: WIFI; -distanta de conectare: 50m; -adancime scanata:0.6 – 45m; -frecventa sonar: 125 kHz; -senzor de temperatura inclus; -baterie: Li Ion 3.7V; -autonomie: pana la 5 ore; -cablu USB inclus; -incarcator de priza si adaptor auto inclus; -husa din neopren inclusa; -diametru: 6.5cm; |
DESPRE | -Acest model este considerat unul dintre cele mai bune sonare de pescuit. Are un ecran mare color, o rezolutie de 800 x 480 pixeli si iluminare in partea din spate. -Display-ul de compozit Helix iti va oferi imagini extrem de clare prin efectul de orbire redus. Chiar si in timp ce este folosit in lumina solara vizibilitatea este optima. | -Cu un traductor modern poti captura in detaliu structura solului, plantele de apa sau pestii, beneficiind de un afisaj de inalta calitate. -Aceasta este o recomandare de sonar navomodel excelent pentru mai multe tipuri de barci. -De asemenea, frecventa stabila te va ajuta sa vezi in timp real bancurile de pesti, facand acest model unul dintre cele mai buna soare pentru Dunare. | -Sonarul Lucky WiFi este conceput pentru ca pescarii sa afle adancimea apei, locatia pestilor si conformatia substratului. Este perfect atat pentru rauri, oceane sau lacuri si poate detecta bancurile de pesti extrem de rapid. De asemenea, va indica telefonului date despre adancimea apei si temperatura acesteia. -OUTDOOR LUCKY LAKER se afla in topul sonarelor wifi, fiind o optiune perfecta pentru toti pescarii. |
PLUSURI | -asigura o vizibilitate foarte buna in lumina puternica a soarelui; -ofera imagini incredibile si optiuni cartografice cu AutoChart® Live generator de hart;. -este unul dintre cele mai complexe sonare de pe piata; | -ofera indicatii pentru pesti mari, medii sau mici; -are diverse functii, precum: sensibilitate, suprimarea zgomotului, setare zoom si contrast; -reprezentare in timp real a structurii subacvatice intr-o calitate excelenta; | -conceput atat pentru pescari amatori, cat si pentru profesionisti; -poate fi folosit in ape dulci sau sarate; -unda este transmisa wireless catre orice smartphone; -are unul dintre cele mai bune preturi de pe piata; |
MINUSURI | -are unul dintre cele mai ridicate preturi fata de celelalte sonare navomodel; | -pescarii incepatori pot considera utilizarea lui putin mai dificila la inceput; | -are o autonomie mai mica a bateriei decat celelalte sonare; |
Vezi AICI pret | Vezi AICI pret | Vezi AICI pret |
Pentru cei care isi doresc sa investeasca o suma mai mica si sa se bucure de un sonar ieftin si bun, pot apela la modelul
ENERGOTEAM WIRELESS
Specificatii:
Afisaj: LCD de 2,9 inch Interval de masurare: 45 m / 0,7 m;
Sonar wireless: 90 de grade, 125 kHz;
Alimentare: 4 baterii alcaline AAA;
Rezistenta la apa: Nivelul 4 (protectie impotriva stropirii);
Temperatura de functionare: -10 ° C pana la 50 ° C;
Despre:
Acest model functioneaza cu 4 baterii de tip AAA. Device-ul determinta structura, conturul si adancimea apei si semnalizeaza prezenta pestilor mici sau mari. De asemena, poate detecta structurile de pe fund, algele si presiunea atmosferica.
PRO | CONTRA |
acest model este la un pret accesibil tuturor pescarilor pasionati; | functioneaza pe baterii, ceea ce inseamna ca sunt necesare rezerve; |
Cum aleg un sonar bun?
Atunci cand cauti sonare bune, trebuie sa iei in calcul cateva caracteristici ale acestora care sa se potriveasca nevoilor tale. Multitudinea de device-uri de pe piata ii poate pune in dificultate pe pescari, fie ei si profesionisti. Astfel, cand te vei intreba „ce sonar sa cumpar”, revino la indicatiile de mai jos si alege un model care sa aiba caracteristicile potrivite pentru indeplinirea obiectivelor tale.
DISPLAY-UL SONARULUI: Majoritatea device-urilor vor avea o interfata colora sau monocroma. Este o functie importanta, de care tine claritatea imaginilor pe care sonarul le recepteaza. De asemenea, conditiile de luminozitate au un rol vital in citirea corecta a ecranului. Un display cu mai multi pixeli iti va oferi contururi mai detaliate. Poti gasi pe piata sonare bune care ofera o luminozitate excelenta chiar si in razele puternice ale soarelui. Nu in ultimul rand, interfata colora iti poate transmite mai multe detalii concrete despre pesti si structuri subacvatice.
CAPACITATEA DE ADANCIME: Aceasta caracteristica trebuie aleasa in functie de nevoile tale. Pe piata exista sonare care pot fi utilizate pentru o adancime de pana la 5m, 10m, 30m sau chiar 100-120 de metri, astfel de modele fiind mult mai potrivite pentru barcile profesionale. In functie de apele in care vei dori sa pescuiesti este indical sa alegi o capacitate de adancime a sonarului care sa fie specifica acestora. Astfel, vei beneficia de transmiterea unor informatii cat mai precise.
FRECVENTA: Daca vrei sa cumperi cel mai bun sonar care sa corespunda obiectivelor tale, frecventa este o caracteristica importanta de luat in considerare. Ea este reprezentata in kHz, care sunt responsabili pentru transmiterea si receptarea semnalelor sonore de catre transductor, poate fi unica, dubla sau multipla si poate avea o valoare joasa sau inalta. Un con cu o frecventa unica este potrivit pentru adancimi medii, iar in cazul celor mai mari, cea dubla iti va permite o scanare mai detaliata. Cu cat valoarea este mai inalta, cu atat vei avea posibilitate sa primesti rezultate mai corecte in apele tulburi si sarate. Pescarii profesionisti utilizeaza de regula sonde cu o frecventa mai joasa.
UNGHIUL DE ACOPERIRE: Un unghi de sonda ales corect iti va permite sa obtii indicatori cat mai specifici cu privire la activitatea subacvatica. Cum este si de asteptat, cu cat acesta este mai mare, cu atat va acoperi o suprafata mai intinsa. El poate avea valori de la 9 pana la 60 de grade, insa majoritatea au o medie de 15-20 de grade. Cand acestea sunt mari se folosesc de cele mai multe ori de catre pescarii profesionisti. Incepatorii pot apela la un device care sa aiba doua unghiuri mai mici de pana in 20 de grade, pentru ca reprezinta o solutie eficienta si usor de utilizat. Un lucru important de care trebuie sa tii cont este faptul ca in apele adanci si tulburi, acuratetea va scadea daca unghiul conului va creste. De asemenea, sensibilitatea va fi una mai mica. Poti apela si la sonare bune care au multiple conuri, insa sunt mult mai potrivite pentru pescarii avansati.
PRET: Indiferent de sonarul pe care il alegi, trebuie sa iti pregatesti un buget destul de mare, mai ales daca vrei sa achizitionezi un model cu cat mai multe functii. De exemplu, cele care au un display color sunt mult mai performante, insa si mai scumpe. De asemenea, mai multe unghiuri de acoperire si posibilitatea de a fi folosit la adancimi cat mai mari, va ridica pretul device-ului.
Marci recomandate de FishingMall
Atunci cand vine vorba despre care este cel mai bun sonar de pescuit, pasionatii ar trebui sa ia in considerare, pe langa specificatiile device-ului, si producatorul. In acest moment exista pe piata o multime de modele care mai de care mai diferite, insa trebuie urmarita calitatea materialelor, functiile puse la dispozitie, dar si raportul corect calitate/pret. Asadar, pentru ca tu sa te orientezi catre marci populare si performante, mai jos vei gasi cateva detalii despre fiecare in parte.
Humminbird
Humminbird este unul dintre cele mai populare branduri care se evidentiaza prin performanta extrordinara a sonarelor puse pe piata. Indiferent ca pescuiesti pe apa dulce, sarata sau inghetata, ei ofera cate o solutie pentru fiecare dintre situatiile de mai sus. Aceste device-uri ofera o claritate foarte buna a structurilor subacvatice si a pestilor mici sau mari.
In ceea ce priveste pretul produselor, el este unul dintre cele mai ridicate de pe piata, insa complet justificat datorita caracteristicilor complexe si multiple pe care le au.
BearCreeks
BearCreeks a fost infiintat in 2017 si este noul brand pe scena pescuitului din Germania, care a luat amploare foarte rapid in toata Europa. Produsele lor se bazeaza pe suplimentarea echipamentului traditional de pescuit, pentru ca atat incepatorii cat si profesionistii sa aiba un succes garantat in timpul pescuitului. Au o tehnologie moderna ce se pliaza atat pe nevoile pescarilor sportivi, cat si pentru un simplu hobby.
Pretul sonarelor poate fi destul de ridicat, mai ales pentru persoanele care nu au mai folosit un astfel de device pana acum.
Energo Team
Aceasta marca este prezenta pe piata inca din 2002 si se bazeaza pe productia de produse de cea mai inalta calitate. Pe langa sonare realizate din materiale de prima clasa, sunt cunoscuti pentru manufacturarea de tije, imbaracaminte si accesorii de care pescarii ar putea avea nevoie.
Sonarele disponibile in oferta lor sunt accesibile pentru orice persoana, avand posibilitatea sa achizitioneze modele performante la preturi mici, dar si unele mai complexe la preturi mari.
Cum se foloseste un sonar
In primul rand, trebuie sa stii cum functioneaza un sonar pentru a-l putea folosi cat mai bine. Acest device emite pulsatii de sunete prin apa, iar in momentul in care ele detecteaza pesti, vegetarie marina si alte structuri subacvatice, va trimite inapoi la utilizator datele in timp real. De asemenea, afiseaza adancimea apei prin masurarea timpului in care un val de sunet ajunge la un anumit obiect.
Sonarele scaneaza in conuri laterale si verticale. Te poti gandi la acestea ca la lumina unei lanterne ce atinge fundul apei si detecteaza orice miscare si structura intalnesc. Din aceasta cauza, trebuie sa fii foarte atent la locatia pestilor, pentru ca este posibil ca ei sa nu se afle chiar sub barca. Cu cat scanezi mai adanc, cu atat zona se largeste si sonarul primeste semnale mai multe.
Pentru a putea fi folosit corespunzator, functiile sonarului trebuie personalizate dupa adancimea si claritatea apei. De asemenea, atunci cand pescuiesti in locuri noi este indicat sa iti marchezi substraturile care ti se par mai interesante si locurile unde sunt detectati pestii.
Asadar, ia in considerare recomandarile pentru sonare de pescuit de mai sus si alege-l pe cel care se potriveste nevoilor tale!
Sursa foto: Shutterstock.com, Fishingmall.ro
Intrebari si raspunsuri frecvente despre sonare
I: Sonar cu display color sau monocrom?
R: Sonarele bune cu display color sunt mult mai eficiente in ceea ce priveste localizarea corecta a bancurilor de pesti, insa un au pret ridicat. Cele monocrome sunt o varianta optima de utilizare, dar mai ieftine.
I: Care este cel mai bun sonar pentru ape dulci?
R: Atunci cand urmeaza sa pescuiesti intr-o apa dulce de adancime medie, poti folosit fara nici o problema sonarele care funtioneaza pe o singura frecventa inalta.
I: Ce sonar pot sa folosesc daca stau pe mal?
R: Pentru pescarii care stationeaza exista sonare special concepute pentru mal. Acesta arata pesti, denivelari sau agataturi cu care te poti confrunta.
I: Care este cea mai potrivita capacitate de adancime?
R: In cazul in care pescuiesti pe lacuri sau balti de adancimi medii, poti opta pentru un sonar cu o capacitate de pana la 45 m.
I: Con cu frecventa unica sau dubla?
R: Aceasta caracteristica trebuie aleasa in functie de apele pe care vei naviga. De exemplu, frecventa unica este potrivita pentru adancimi medii, iar cea dubla pentru cele mai mari.