Ghidul pescarilor incepatori este un articol ce ii ghideaza pe cei aflati la inceput de drum in tainele acestui frumos hobby.
Ghidul pescarilor incepatori
Pentru multi barbati, pescuitul reprezinta o pasiune in care acestia investesc timp si bani. De asemenea, majoritatea dintre ei asteapta timpul liber sau zilele de concediu pentru a se dedica in totalitate acestui hobby.
Chiar daca nu trece la nivel profesionist, pescuitul amator este principala preocupare a lor si se poate spune cu usurinta ca acestia si-au facut din aceasta pasiune un stil de viata.
Mai mult decat atat, pescuitul reprezinta pentru unii barbati o sursa importanta de hrana, mai ales cei care locuiesc in zone cu apa multa, unde pestii sunt mereu la dispozitie si usor accesibili.
Indiferent care este motivul pentru care practica aceasta activitate, un pescar amator trebuie sa fie mereu pregatit, astfel incat, atunci cand pleaca la pescuit, sa aiba la dispozitie echipamentul necesar si sa fie capabil sa obtina cat mai mult din fiecare iesire. In plus, exista si cateva sfaturi care ii pot ajuta pe cei aflati la inceput de drum sa se bucure de aceste experiente si sa le faca pescuitul cat mai usor si mai confortabil.
Ce unelte trebuie sa aiba pescarul amator?
Atat pescarul amator, cat si cel profesionist, trebuie sa aiba un echipament de pescuit corespunzator, care sa ii asigure un nivel de performanta ridicat, dar si confortul de care are acesta are nevoie.
In acelasi timp, unele dintre ele sunt obligatorii inca de la prima sesiune de pescuit, urmand ca echipamentul sa fie completat pe parcurs.
Undita
Undita este accesoriul reprezentativ pentru orice amator de pescuit. La inceput, undita trebuie sa fie una simpla si nu foarte scumpa, deoarece stilul si preferintele cand vine vorba de pescuit se vor descoperi ulterior. Asadar, o undita de baza este recomandata pentru incepatori, fiind accesibila ca pret si ajuta pescarul sa isi descopere preferintele si nevoile personale, ajutandu-l sa se dezvolte.
Carlig
Carligele apar in mai multe forme si trebuie alese in functie de anumite criterii, ceea ce poate complica sarcina unui amator de pescuit. In primul rand, pescarul trebuie sa stie ca aceste accesorii sunt numerotate si, cu cat este mai mare numarul, cu atat este mai mic carligul.
In acelasi timp, se recomanda carlige din otel si carbon. In schimb, incepatorii trebuie sa se informeze asupra pestilor pe care ii vizeaza. De exemplu, carligele puternice, dar nu foarte flexibile, sunt recomandate pentru pestii cu bolta palatina dura.
Fir
La fel ca si carligele, firele trebuie alese in functie de tipul de peste vizat. Din fericire, optiunile de fir sunt limitate. Exista fire din monofilament si fire din multifilament.
Firele din monofilament sunt fabricate din nylon sau fluorocarbon, iar cele din multifilament sunt din material textil. Cu toate acestea, toate firele se pot alege specific, de exemplu, pentru pescuitul la crap sau la somn.
Cumpara de aici Ghidul pescarilor incepatori
Sfaturi pentru pescarul amator
La inceput, cei care vad pescuitul ca hobby au tendinta de a aborda aceasta pasiune in mod gresit. In acest fel, nu regasesc in pescuit relaxarea si bucuria la care se asteptau sau despre care auzeau de la alti amatori de pescuit. De cele mai multe ori, acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca incepatorii nu iau in considerare anumite sfaturi.
Echipament de baza
Pescarul amator trebuie sa aiba un echipament de baza. Odata ce acumulezi experienta, este bine sa investesti in unelte tot mai bune, deoarece acest sport devine din ce in ce mai familiar si pescarul isi descopera preferintele. Cu echipamentul potrivit, pescarul amator poate avea rezultate foarte bune. La fel de importante sunt si echipamentele suplimentare, cum ar fi bagajeria sau vestimentatia, deoarece, pe masura ce pasiunea pentru pescuit creste, la fel se intampla si cu timpul petrecut cu acest hobby.
Pregatirea prealabila
O sesiune de pescuit presupune o pregatire prealabila. Aceasta include informarea asupra locului si starea vremii. Avand in vedere ca pescuitul este un sport in aer liber, exista riscuri la care un pescar amator se supune. In cazul in care nu este suficient de bine informat, posibilitatea ca experienta pescuitului sa fie una neplacuta este mai mare.
Sezonul corespunzator
Pescuitul se desfasoara in anumite conditii, in functie de sezon. Astfel, este recomandat ca pescarii amatori sa stie care sunt baltile unde este permisa activitatea si care sunt cele de prohibitie, inchise intr-o anumita perioada din an.
Concluzie
Prin urmare, pescuitul este un sport care se poate dovedi extrem de placut si interesant. Cu toate acestea, pescarii amatori trebuie sa stie modul in care trebuie abordat pescuitul pentru a obtine o experienta placuta.
Sursa foto: envato.com